perjantai 7. joulukuuta 2012

Minä ja sohva - the break up



Nyt alkaa olla pötkötetty tarpeeksi.   4 viikkoa pelkkää lepäilyä takana. Voisi luulla, että olisi ottanut koville, mutta aika meni aika nopeasti ja keho vissiin tarvitsi lepoa.  Monet kehoilijat valittaa aina, kun on pari viikkoa ollu tekemättä mitään, että lihakset on paineettomat jne. Emminä vaa huomaa mitään.  Joko mulla lähti kaikki lihakset tänä aikana, tai sit tätä laardia on vaan niin paljon tässä päällä, että fiilis on mukavan pomppiva ja irtonainen ihan luonnostaankin.

Paino on tullu alas kilon verran, mikä tarkoittaa siis sitä, että lihakset on hävinneet oikeasti. Rasvasta tuo ei ole lähteny, sen voin kertoo.  Ja hei, pizzanaama is back!!! Paras juttu ikinä!!! Siis ei todellakaan ole.  Kiitos uuden Lio-kilpparilääkityksen, hormonitoiminta on enemmän tai vähemmän solmussa, näppyä pukkaa tohon suun ympäristöön samaan tahtiin kuin hyvinä herajuoma-aikoina konsanaan. Läski finninaama. Nyt menee LU-JAA!


Jaahas. Millonhan toi täti katselis taas peilistä.... :/


Onneksi olo on ollut muuten hyvä ja lisämunuaiset eivät ainakaan vielä taida piiputtaa lääkityksen takia. Lepo on varmasti auttanut siihen, ja tilasin myös iHerbistä yrtti-tuotetta, joka sisältää sian lisämunuaisten kuoriosaa.  Sitä alan napsimaan nyt kun lähden takaisin salihommiin.  Lion nostot olen tehnyt maltilla, jotta mahdollisilta komplikaatioilta vältyttäisiin.  Luulisin että hoito tulee kestämään vielä muutaman kuukauden nousujohteisesti, ennenku alkaa potkimaan kunnolla.  Vielä ei mitään erikoisia muutoksia olotilaan ole näkynyt. 

Viime viikonlopun olin lunta paossa ihanaisen ystäväni Lauran luona Oulussa.  Oli mahtavan rento viikonloppu, mimmit veti pihviä ja punkkuglögiä naamaan oikein olan takaa ;)  Pääsin myös pitkästä aikaa saunaan. Edellisestä kerrasta on kulunut noin puolisen vuotta. Ja tulipa todettua yksi kilpparivaivaisen perusoireista koskevan myös minua, nimittäin kuumansietokyky on ihan olematon.  Pystyin olemaan saunassa ihan hyvän aikaa, mutta tosi nopeasti tule erittäin etova ja huono olo. Piti juosta parvekkeelle, 10 asteen pakkaseen. Siellä mä istuin 10 minsaa pyyhe päällä, eikä tullut edes kylmä.  Tajusin, että mun kesän yöunet oli sen takia huonoja, että koska oli niin lämmin, oli paha olla.  En varsinaisesti hikoillut, mutta lämpö tuntui sietämättömältä.  Sama vielä nykyäänkin, myös useana yönä tällä viikolla oli pakko avata ikkuna, kun oli niin pirun kuuma, ettei voinu nukkua.  Siis myös niinä öinä, jolloin oli 15 astetta pakkasta…

Paleo-koekeittiö on myös jatkanut toimintaansa aktiivisena.  Mass.fi-sivustolta bongasin bodari-korvapuustien ohjeen ja sovelsin sitä paleotyyliseksi.  Aijjettä, maidoton, viljaton, hiivaton ja sokeriton pulla on ihan mahdollinen ja maku oli myös todella lähellä aitoa korvapuustia!  Tällä viikolla testailtiin myös luolanaisen pinaattikeitto sekä riisipuuro, joista tuli oikein mainiota. Jesh, joulu on pelastettu, kun riisipuuron voi tehdä helposti kookosmaitoon!!!

http://hannablog.mass.fi/2012/11/25/korvapuustin-proteiiniversio-kreatiinikuorrutteella


Ikäväkseni on todettava myös, että talvi on vissiin tullut jäädäkseen. Talvi on hanurista. Vihaan sitä.  Mä vihaan sitä ainaista pukemista ja riisumista.  Mä vihaan sitä, että ulkona on aina liikaa lunta, tiet ei ole aurattu ja on liukasta liikkua, jokaista askelta joutuu varomaan.  Mä jouduin jättämään mun armaat fillarini nyt kellariin, mikä on suurin pettymys.  Viime talvena lumet tuli vasta tammikuussa, ja toivoin että saisin fillaroida tänäkin vuonna pitkään. Julkinen liikenne kun ei ole hyvä vaihtoehto mulle, koska se sisältää paljon odottamista ja liikaa tuntemattomia ihmisiä.  Suora yhteys silmittömään raivokohtaukseen.  Pitää lueskella sitä meditointi-kirjaa vielä vissiin hieman enemmän, etten päädy poliisi-tv:hen…

Tänä viikonloppuna aion tehdä paluun Töölö Gymille ja kokeilla, vieläkö painot pysyy käsissä ja kuinka paljon voimatasot on kuukaudessa laskeneet.  Jännittää, suoraan sanottuna.  Teen kevyttä koko vartalon treeniä ja nostan tehoja pikkuhiljaa tulevina viikkoina.  Mä olen melkein hysteerisen varovainen, koska nyt pahinta mitä voisi tapahtua on, että kortisolit hyppää taas kattoon ja sit lisämunuaiset väsähtää.  Maltti on valttia, mutta mistähän sitä tähän reikäpäähän sais…?

Oujee viikonloppu kopaisemista vaille valmis, ottakaahan rennosti! Nii ja muistakaa pötköttää…!   ;D

T. Lötköpötkö




4 kommenttia:

  1. Voin kertoa, että terveisiä samoista tunnelmista! :) Sempit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja tsempit takas! Kyllä me vielä täältä suosta noustaan!! :)

      Poista
  2. Hei olisko sulla vielä ylhäällä että miten teit korvapuustit paleoversiona? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 2 dl mantelijauhoja, 4 rkl vaniljan makuista proteiinijauhetta (itse en laittanu), 4 rkl psyllliumjauhetta, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl Celtic sea salt -suolaa, 2 dl erytritolia, 120g valkuaisia ja yksi kokonainen muna, 2,5 dl kiehuvaa vettä, 1-3 tl kardemummaa

      Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää kiehuva vesi ja vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Taikina on ensin tosi löysää, mutta paksuuntuu hetken kuluttua, kun psyllium imee itseensä nestettä. Mun mielestä taikina oli aika löysää loppuun saakka, joten sain rullalle pitkien hermojen, riisijauhokäsien sekä leivinpaperin avustuksella (levitin taikinan jauhoiselle leivinpaperille, laitoin kookosöljyä, ertyritolia ja kanelia siihen, ja rullasin paperin avulla hivuttaen). Paista 175 astetta 45min.

      Poista